ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ "BLACK LIVES MATTER: EVERYDAY POLITICS, CULTURAL PRACTICES AND POPULAR CULTURE AMONGST BLACK WOMEN AND TEENAGE GIRLS IN ATHENS"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ "Black Lives Matter: everyday politics, cultural practices and popular culture amongst Black women and teenage girls in Athens"

Η έρευνα με τίτλο 'Black Lives Matter: everyday politics, cultural practices and popular culture amongst Black women and teenage girls in Athens' σας καλεί να λάβετε μέρος στην διαδικτυακή συμπλήρωση ιστοριών (online story completion) που έχουμε σχεδιάσει, προκειμένου να μελετήσουμε σε βάθος διάφορες όψεις Μαύρης θηλυκότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνά μας έχει σκοπό να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα και σε βάθος την καθημερινότητα και τις κουλτούρες των γυναικών Αφρικανικής καταγωγής, ηλικίας 13-17 και 30-45 στην Αθήνα.

Τόσο το αντικείμενο της έρευνας (όψεις Μαύρης θηλυκότητας, Μαυρη μητρότητα και Μαύρη κοριστίστικη κουλτούρα) όσο και ο τρόπος προσέγγισης (π.χ. μέσα από τη σεξουαλικότητα, θρησκεία, οικογενειακό πλαίσιο, αυτο-ρύθμιση,
τεχνολογία, ποπ κουλτούρα, κ.α.) δεν έχουν συζητηθεί ποτέ σε ελληνικό πλάισιο, και σκοπεύουμε να το αλλάξουμε αυτό!

Η έρευνά μας θα κάνει μια σειρά από πράγματα:

  1. 1. θα μιλήσουμε με γυναίκες (μητέρες) και έφηβα κορίτσια αφρικανικής καταγωγής, αλλά και με έλληνες 'γειτόνους' τους,
  2. μέσα από ένα Online ερωτηματολόγιο,που απευθύνεται σε έλληνες, θα καταγράψουμε τις απόψεις των ελλήνων απέναντι σε μετανάστριες αφρικανικής καταγωγής
  3. μέσα από online συμπλήρωση ιστοριών, που απευθύνονται και σε έλληνες και στην αφρικανική κοινότητα, θα δούμε με ποιούς διαφορετικούς τρόπους μιλούν και σκέφτονται για αφρικανούς μετανάστες τόσο έλληνες όσο και η ίδια η μαύρη κοινότητα.


Απευθυνόμαστε στην κοινότητα του ΕΚΠΑ συγκεκριμένα για την συμπλήρωση των ιστοριών τις οποίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο- μαζί με οδηγίες για την συμπλήρωση και λεπτομέρειες για την έρευνά μας:

https://kwiksurveys.com/s/6kaI8aNS

Σας ευχαριστούμε πολυ,

Η ερευνητική ομάδα του Black Lives Matter,

Λίζα Τσαλίκη
Δέσποινα Χρονάκη
Όλγα Δερζιώτη

https://afrogreekcultures.wordpress.com/